Teistä muista en tiedä, mutta meillä syötiin tänään omatekoista kinkkukiusausta. Se on yksi minun omista lempiruuista ja se on helppoa valmistaa. Aineksiksi tarvitset kinkkusuikaleita, peruna-sipulisekoitusta, suolaa, pippuria, maitoa, kananmunia (tai smetanaa ja kermaa) ja juustoraastetta.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan vuorotellen peruna-sipulisekoitusta ja kinkkusuikaletta. Yleensä itselläni alin kerros on peruna-sipulisekoitusta, toinen pussillinen kinkkusuikaleita ja ylin kerros peruna-sipulisekoitusta. Peruna-sipuli sekoitukseen laitan mausteet eli suolaa ja pippuria ja vähän sinihomejuusto murua (Mie laitan sinihomejuustoa lähes kaikkiin ruokiin). Mittaa noin 5 dl maitoa ja pari kananmunaa ja sekoita. Yleensä itse teen ns. soosin smetanasta ja kermasta, mutta nyt ei smetanaa eikä kermaa jääkaapissa ollut. Sitten se seos siihen päälle ja pussillinen (johtuen annoksen koosta) juustoraastetta siihen päälle. Uuniin ja 40 minuuttia ja valmista tuli.
Itse tosin en koskaan ole tykännyt tuosta munamaidosta, mutta nyt oli niin nälkä ja ruoka piti saada valmiiksi, eikä muita aineksia ollut, niin oli pakko laittaa munamaitoa. Tää versio meinas vähän kärähtää, kun siivosin samaan aikaan, mutta ihan syötävää oli ja jäi tähteeksi vielä huomiseksikin syötävää.
Tekeekö joku muu kinkkukiusauksen eri tavalla? Jos kyllä, niin olisi tosi kiva tietää.
Kommentit
Lähetä kommentti